MALZEMELER
- 1 adet haşlanmış Lezita Tavuk Göğsü
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Bir tutam şeker
- 5 damla limon
- 1 litre tavuk suyu
- 5 dal ince doğranmış maydanoz
NASIL YAPILIR
Pilav tenceresinde tereyağı ve zeytinyağı ile birlikte pirinci yüksek ateşte
3-4 dakika kavurun. Tuzunu, şekerini, limon suyunu ve tavuk suyunu verin. Nohudu ve haşlanmış Lezita tavuğu ekleyip kapağını kapatın. Suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatın. 5-10 dakika demlenmeye bırakın. Sonra harmanlayın ve bir kasenin içine koyup ters çevirin. Maydanoz ile servis edin.
Afiyet olsun.