MALZEMELER
- 10 adet kuşbaşı dilimli Lezita Tavuk Göğsü
- 1 adet kuşbaşı doğranmış kuru soğan
- 5 diş sarımsak
- 1 adet doğranmış taze soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı ketçap
- 1 çay kaşığı pul biber
- Ayçiçek yağı (kızartma için)
DIŞ KAPLAMA
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı su
- 1 adet yumurta
- ½ çay kaşığı karbonat
- Bir tutam tuz
NASIL YAPILIR?
Bir kasenin içinde nişasta, su, yumurta, tuz ve karbonatı çırpın ve koyu kıvamlı bir harç elde edin. Kuşbaşı Lezita Tavuklara bu harcı bulayarak derin yağda kızartın.
Ayrı bir tavada tereyağıyla birlikte sırasıyla kuru soğan ve sarımsağı soteleyin. Üzerine ketçabı, pul biberi, kızartılmış tavuğu ve taze soğanı ekleyin. 5 dakika pişirdikten sonra servis edin.
Afiyet olsun.